Under helgen har tankarna på träningsplaneringen fortsatt att värka fram och egentligen tror jag att jag gör det för svårt för mig själv. Jag kan inte sitta och fundera över den perfekta träningsplaneringen för den finns troligtvis inte och jag skulle troligtvis inte följa den till 100% ändå.

Nej, istället har jag tänkt att jag ska försöka ha vissa pass som får bli mer ”obligatoriska” än andra. Så här har jag tänkt under januari och februari.

Långpass: 1 pass på 20 – 30 km varje vecka. 4.30-5.00 min/km

Distanspass: 1-2 pass på 8-15 km varje vecka. 4.00-4.45 min/km

Intervaller: 0-2 pass i veckan. Kan vara kort, mellan eller lång intervall.

Progressiv distans: 0-1 pass på 8-15 km i veckan.

Morgonjogg/spinning: 0-2 pass i veckan på 5-6 km/30 min.

Veckor med ”lite” mängd borde ligga på 40-60 km och veckor med ”lagom” mängd borde ligga på 60-80 km och veckor med ”mycket” mängd ligger över 80 km.

Från och med imorgon måndag 10 januari ska jag också försöka registrera träningen på Funbeat.

Jag har egentligen ingen erfarenhet av uppstyrd träning eller registrerande av träning och har därför lite dålig koll på hur mycket jag brukar träna. Men jag gissar att jag normala bra veckor under träningsperioder ligger mellan 40 och 70 km, men det är som sagt bara gissningar.

Tjoho!

Share Button