Dagen har börjat helt enligt planerna, trots att det är lördag. Planen var att jag skulle köra en morgonjogg innan Vinterstudion drar igång på TV och så blev det faktiskt. Speciellt skönt är det kanske eftersom jag igår hoppade över träningen när jag kände lite i halsen. Svårt det där, kan man träna när man bara känner lite någonstans? Jag brukar köra lite lugnt om jag är snuvig men känner jag något i halsen hoppar jag över.

Det märktes att det var ganska längesen jag sprang. Den senaste veckan har jag bott i de alpina pjäxorna känns det som. Eftersom det inte fanns något gym på hotellet lät jag veckan bli benträning i backarna. Och att kondition är en friskvara, det märks verkligen. Men även om det kan kännas som man börjar om på noll vet vi ju också att man ganska snabbt hittar tillbaka till något sånär kondis. Och även om kondisen inte är den bästa så håller jag naturligt en viss fart när jag springer, i alla fall om jag springer själv.

Det var lite takdroppväder ute idag och jag var faktiskt ganska varm och det tackar jag Craft för. Skönt att kunna vara varm när jag springer på vintern och idag till och med om händerna, så de nya vantarna verkar kanon. Jag sprang och kände efter lite i början, hur känns det i kroppen egentligen? Känner jag något i foten som nu har fått 10 dagars löpvila? Svaret är nja, från början kände jag inget mer än lite löpovana. Efter några minuter började jag känna lite av något i foten och visst spreds det en viss oro och till och med uppgivenhet i kroppen. Men jag sprang ju på ganska konstigt ojämnt snömoddigt underlag och det var bara en känning, ingen smärta. Och jag hörde hur löparpolarens ord från i julas kom tillbaka, ”lite ont kanske det får göra ibland”, eller nåt sånt. Och det var ju bara en känning och den försvann faktiskt efter kanske 5 minuter, hur skönt som helst. Och som sagt, snömodden var inte perfekt för en lite ond fot, men samtidigt behöver foten nog bli lite starkare och då är det nog bra med lite ojämnheter. Så jag är nöjd med dagens känsla såhär efteråt.

Nu kollar vi på vinterstudion!

Adidas Marathon 10 TR

Share Button