Med 2 dagar kvar till nyårsafton tänkte jag, precis som så många andra, summera mitt löparår 2010. Jag har funderat lite på det här blogginlägget innan jag nu skriver det och det poppar upp nya saker hela tiden och det är nästan bara positiva detaljer som vill göra sig påminda.

Bloggen
Bloggen har utvecklats under året och den kommer att utvecklas lite till i början av 2011. Jag har också bloggen och er bloggläsare att tacka för mycket som rör min löpning. På något sätt är bloggen en del som kommer in i många andra olika delar i mitt löparliv, som t ex löparvänner, utrustning, träning och resultat. Jag har medvetet avgränsat bloggen till att handla om träning och då framförallt löpning, men vill inte att den bara ska handla om min träning och mina resultat utan jag vill att alla löpare ska kunna hitta något av värde i bloggen. Men extra inlägg på t ex dagens fika kommer jag förhoppningsvis bespara er.

Upplevelser och äventyr
Det finns mycket som skulle kunna nämnas under denna rubrik, men jag håller mig till några få. Jag har varit med på två träningsläger med Springtime Travel till Portugal. Jag har tillsammans med Petra Månström arrangerat en löparträff på Runners Store i Stockholm. Jag har missat Boston Marathon pga askmolnet från vulkanen på Island. Vi åkte till New York i slutet av maj (istället för efter Boston) och sprang i Central Park, en cool upplevelse i en cool stad. Jag sprang (eller tog mig runt) Båstad Marathon i 30 graders värme istället för Boston Marathon. Jag sprang, och lyckades vinna, mitt andra ultralopp. Det blev mitt andra Berlin Marathon i år, en väldigt regnig helg. Vi drog igång Bloggjoggarna och deltog i Sverige Springer. Med på resorna är såklart ganska ofta Sara.

Utrustning
Jag är med om att ha ett väldigt gott samarbete med Craft och det är jag otroligt tacksam för. Detta har gjort många pass mycket behagligare och mycket roligare. Jag märker också mer och mer betydelsen av kläder som verkligen är funktionella för ändamålet, vilket också gör mig mer granskande i vad jag vill använda för kläder. Jag har i år också börjat springa med Adidasskor och det är jag generellt sett väldigt nöjd med. Jag är väldigt nöjd med mina Adizero Adios och Marathon 10, men är inte speciellt nöjd med mina Adizero Boston 2. Löparskor är en stor och kul del av löpningen, men tyvärr ganska dyr om jag skulle köpa alla de skor jag vill ha.

Träningen
På något sätt går väl sällan träningen som man har tänkt sig. Men på det stora hela är jag ganska nöjd med min träning i år, eller i alla fall under delar av året. Jag är också nöjd med att jag har lyckats slita mig loss från att nästan uteslutande träna pass som innebar att jag stack ut och sprang en sväng på 8-10 km utan nu tränar mer varierat. Jag har till och med börjat tycka om intervallpass och är säker på att intervallerna och mina progressiva pass hade stor del i mitt sub 3 lopp i Berlin.

Resultaten
Jag är, trots att jag inte nådde mina mål, nöjd med mina resultatet i år. Jag hade som mål att göra 1.20 resp 2.55 på halv- och helmara, men nådde bara fram till 2.57.39 på maran och inget resultat att nämna för omvärlden på halvmaran. Samtidigt har jag faktiskt och tyvärr haft min första ordentliga löparskada som gjorde att jag inte kunde springa på 6-7 veckor i april-maj. Detta gjorde att jag bara kunde ”släpa” mig runt varvet och var långt ifrån någon form eller kondition på maran. Tyvärr hade jag inte heller någon bra disiplin till alternativ träning under skadeperioden och det gjorde naturligtvis inte saken bättre. Sommaren flöt på och med ett 10 dagar långt avbrott för jobb/semesterresa kändes det lite som att börja på nytt i början av augusti. Utifrån detta är jag trots allt nöjd med min tid (2.57.39) i ett regnigt Berlin Marathon i slutet av september.

Summering
Allt som allt tycker jag mitt löparår 2010 har varit fantastiskt bra och detta tack vare, som nästan alltid, alla härliga människor man träffar, lär känna och omger sig med på ett eller annat sätt. Tack alla!!!

Mitt klassiska hopp: Här på stranden hemma i Halmstad!

Share Button