liten känning och alternativ träning

Det är kanske inte bara jag som märkt att mina blogginlägg inte har stått som spön i backen senaste tiden. Det beror nog mycket på att bloggen till stor del speglar min träning och ibland bloggar jag inte trots att jag faktiskt tränat.

Men just nu har träningen gått ganska knaggligt. Jag har fått lite ont i ena foten och jag vet egentligen inte var det kommer ifrån. Det är på ovansidan, lite på utsidan, i det lilla hålet eller fördjupningen man har där. Där ”svider” det en del när jag har sprungit en stund och även första timmen på morgnarna. Och som sagt, jag vet egentligen inte var det kommer ifrån. Det enda jag kommit på var att jag satt i någon maskin på gymmet och gjorde tåhävningar sittandes. När man gör tåhävningar ståendes med sin egna kroppsvikt som belastning är det kanske lagom och man måste ju då även hålla koll på balansen. När jag nu satt i en maskin gick det ju att trycka på lite tuffare, men kanske också onormalare vinkel eller annat. Jag kände inget konstigt när jag gjorde övningen så jag vet inte om det kan bero på det, annars vet jag inte var det kommer ifrån.

Jag skulle kunna träna mycket alternativ träning som spinning och styrketräning, men det är svårare att få detta att bli av. Styrketräningen tycker jag ändå jag har kommit igång med hyfsat och det känns ganska kul. Så nu gäller det egentligen att ta fram sitt pannben och ge kroppen lite träning även om det inte blir löpning. Och jag tar gärna fram mitt minne av att jag vintern innan mitt pers på maran säsongade i Åre och åkte mycket utför och det funkade ju bra. Och jag ska ju åka utför snart igen så jag hoppas ändå mycket på 2011.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

1 kommentar

  1. Spinning tycker jag är kul att köra. Så det brukar bli 1 pass i veckan. Styrketräningen funkar sådär. Har väl blivit var 10:e dag nu på slutet .. .men tycker redan efter 7-8 veckor att mina ben känns piggare.

    I övrigt kör jag en del dips, situps och armhävningar hemma också.

    Hade varit kul om någon med kunskap kunde kolla på mitt löpsteg och föreslå förbättringar men även ge positiv feedback.

    Hoppas du får en härlig jul med vila och en del träning såklart

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *