Igår var ingen kul dag i min löparträning. Efter redan ett par minuter började jag känna lite i ena vaden, samma vad som var skadad i våras och tvingade mig till 6 veckors löpvila. Nu vet jag inte om samma problem är på väg att komma tillbaka, men jag avslutade passet så fort jag kände något, bara för att försöka vara på säkra sidan. Än så länge ser jag positivt på träningen och tror att det var något tillfälligt, det gick ju trots allt bra dagen innan.

Idag blev det därför styrketräning på gymmet enligt mina nya konstens regler. Enligt mitt lilla schema är kroppen indelad i två pass och ett tredje pass är övningar jag enkelt kan köra hemma framför tv’n. Idag körde jag ett av gympassen och även om det inte innehåller så många övningar så hinner man känna sig ganska trött i musklerna som tränas. Och där märker jag en viss skillnad jämfört med löpträning. Jag kan springa utan nån jätteenergi i kroppen och blir inte trött på samma sätt som jag blir av styrketräning. När jag styrketränar (okej, händer för sällan…) blir jag snabbt trött och kan känna energibrist och nästan en viss hunger som jag inte skulle känna efter ett löppass. Kroppen är skum!

Share Button