På dagens 36 minuter lugna distans (8 km) kändes det inte som jag flög fram lätt precis. Kändes nästan så jag fick kämpa lite, i alla fall mer än vad jag borde behöva göra. Men så fick jag också en släng av mitt gamla magproblem som kommer nångång ibland. För ett par år sen var det mycket oftare så jag får väl vara glad att de lugnat ner sig. Men när jag sprang där och tänkte på magen så kom jag tänka på Petters magträning.

Petter är lite överallt nu känns det som, i tv, i radio och i tidningar. Han är artist, skidåkare och hänger på gymmet mer än de flesta. I senaste numret av tidningen träningsguiden visar han sina bästa magövningar.

Crunches – små situps

Sneda situps

Diagonala situps

Hjulet med hantel

Omvänd crunch med boll

Situps med bollkast

Liggande höftlyft

Hängande benlyft

Det står att det ska vara Petters 7 bästa magövningar, men jag får det till 8. Vilken av övningarna som inte är bland de 7 vet jag inte…

Share Button