Mitt första distanspass med mina nya adidas Marathon TR 10 har avverkats. Även om det egentligen är för tidigt att säga exakt vad jag tycker om dem så har jag väl en idé om hur de kommer att bli.

Jämfört med den vanliga Marathon TR 10 så är den, helt naturligt, lite stabilare och väger 50 gram mer, cirka 320 gram. Även om jag gillar att träna i lagomlätta skor så tycker jag 320 gram är helt okej för en något stabilare terrängdojja. Eller terrängdojja vet jag knappt om jag kan kalla den. Den är som sagt stabilare än den vanliga modellen, men har varken Gore-Tex eller metalldubbar. Det är snarare en stabilare sko med ordentligt mycket mer mönster än vanligt. Jag tycker att den är lika skön runt foten som vanliga modellen och direkt känner jag att den passar min fot. Jag valde ett halvnummer större på dessa jämfört med de vanliga eftersom ja kanske senare i vinter kommer att ha tjockare sockar i skorna.

Jag tror de kommer bli bra för mina behov i vinter. Dels passar de bättre på slingan på Galgberget och liknande än de vanliga och dels kan det vara bra att byta med de vanliga lite. Men om det skulle bli isbana i spåret kommer de nog inte funka så bra, utan då är det nog spikskor som gäller. Men jag kände mer för att ha en sko som fungerar både på asfalt och i lagom terräng och prioriterade inte att de skulle funka på isbana.

Share Button