I tisdag var det återigen dags för träning med gymmets löpargrupp. Nästa tisdag är sista gången och då kan jag troligtvis inte vara med. Antalet deltagare har tyvärr blivit färre med tiden, men träningarna har verkligen blivit tuffa. Igår var det dags för trappor och backar igen. Vi skulle ”bara” köra 5 intervaller där varje intervall skulle kunna ta ungefär 90 sekunder. Dessa 90 sekunder bestod nog av ungefär 60 sekunders trapplöpning och 30 sekunders backlöpning. Mina ben tog tokslut på 3-4 intervallen och jag kämpade med armarna stilen blev katastrofal när jag försökte slugga fram ett ben i taget. Jag var helt enkelt för svag i benen för det där. Efteråt, både innan hemjogg, men även sen i duschen så skakade benen fortfarande. Det var längesen jag var så trött i benen.

Jag försöker komma igång och få upp träningsmängden lite och även variationen och därför tvingade jag faktiskt upp mig själv svintidigt i morse. Klockan 06.45 började ett spinningpass på gymmet och jag tänkte jag skulle ge det en chans. För att vara spinning gick det faktiskt ganska bra. Men jag hade ingen som helst koll på cyklens alla inställningar.Men jag kämpade faktiskt på väldigt bra och det kändes en hel del i både ben och flås och detta var ändå ett morgonpass.

Tanken med spinningpassen, speciellt om det är morgonspinning, är att det ska kunna vara ett bra komplement till morgonjoggar. Okej, det blir inte löprörelserna, men däremot tror jag att jag får både mer benstyrka och mer puls i morgonspinningarna än i morgonjoggarna. Och sen när snön och kylan kommer gissar jag att jag har lättare att komma iväg till gymmet på morgonen än ut i joggingspåret. Men en variation vore naturligtvis bäst.

Share Button