Det finns många djunglar därute när man ska shoppa för löpningen. Skor är ett stort kapitel, kläder ett annat. Men visst är det också en stor fråga om man ska ha en pulsklocka eller en ”dator” hängande runt armen. Det senare måste jag erkänna att jag är urdålig på, både veta vad jag ska göra med dem och ännu sämre på att använda dem.

För några år sen köpte jag en Polar RS 800 med en S3 fotpod. Den har väl varit okej, eller, jag erkänner, jag har använt den på tok för lite för att ens veta hur bra den är. I början kollade jag farten lite när jag sprang, men senaste tiden har jag bara använt den för att hålla koll på pulsen på långpassen. Är det någon annan som har just denna Polarklocka och som har tips på hur jag skulle kunna använda den?

Eller är det så att jag skulle ha mer nytta av en Garmin nånting eller en Adidas miCoach? Vad tror ni som använder någon av dessa? Hur använder ni dem? Är det krångligt att lägga över informationen till datorn? Gör ni det eller är det mest kul att veta att man kan göra det om man vill? Det är ju en sak vad klockorna klarar av rent tekniskt och en annan sak hur mycket man använder de tekniska finesserna när man sen har köpt klockan.

Min Polar RS 800 ute på träning i Portugal

Share Button