I dagens marathonlopp i Frankfurt satte Isabellah Andersson nytt svenskt rekord igen. Denna gången stannade klockan på 2.25.10 vilket räckte till en fjärde plats i loppet. Isabellah sprang otroligt jämnt och plockade placeringar stora delar av loppet.

Med tanke på att varje minut är tufft att förbättra sig på dessa världstider är det coolt att svenska rekordet har sänkts ganska mycket senaste åren. Och Isabellah kommer förhoppningsvis att sänka det ytterligare kommande år.

Även om det kryllade av farthållare i loppet och Isabellahs man cyklade med hela loppet är hennes jämnhet häftig att se. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur stor hjälp alla farthållare ger. Visst, det finns farthållare i Stockholm Marathon också för motionärerna, men farthållare som de i Frankfurt idag för de främsta elitlöparna tycker jag personligen att vi klarar oss utan.

Läs mer om Isabellahs prestation här.

Share Button