Klockan har passerat 7 och det är lördagskväll. Det finns inga stora planer för kvällen och vi har inte ens satt på TV´n. Men det är nog en ganska bra lördag ändå. Vi hade sovmorgon, vi har snurrat lite på stan, vi har fikalunchat med kompisar och vi har tränat. Och även om det inte finns några planer för kvällen är vinet luftat och upphällt. Är man livsnjutare så är man!

Vi tog oss upp till höstens träningsanläggning i Halmstad, Galgberget. Visst tränar vi där ibland året runt, men jag tror att det kommer att bli mer där nu i höst och vinter. Även om jag i dagsläget inte har någon jätteklar bild över hur jag ska träna framöver så tror jag det bör vara ganska mycket lugn distans och dagens pass fick bli 10 km lugn distans.

Det var ganska ljust när jag stack iväg, men det började skymma lite efterhand, sakta men säkert. Det är brun-gul-rost-röda färger i bokskogen även underlaget är täckt mycket nedfallna löv. Det är höst helt klart och jag tar en klunk höstigt vin. Det var inte jättejobbigt att springa idag, men det kändes ganska trögt, som om 5 km-rundan var väldigt lång idag. Och detta kände jag redan på första varvet, eller kanske framförallt på första varvet, för som långdistansare kommer man ju ofta in i lunken efter ett tag. Men att det inte gick så fort spelar ingen roll, lugn distans är lugn distans och det känns bra att för en gång skulle inte springa fortare än vad jag tänkt på ett lugnt distanspass. Kontinuitet är viktigare än fart den har tiden på året!

Jag sprang runt i hösten…

medan Sara tog en svängom med stavarna

Share Button