Jag fattar inte varför det ska vara så svårt. Jag vet ju om att mångsidig träning och alternativ träning till löpning gynnar inte bara löpningen utan hela mig nu och framöver i livet. Men ändå är det så svårt att få till det. Och eftersom jag gärna tränar löpning för att (för mig) nå bra resultat blir det ännu lättare så att jag fokuserar min träning kring löpning. Nu kan jag i och för sig inte påstå att jag tränar mer varierat de perioder då jag tränar mindre löpning, men det känns så just nu.

Löpning är en väldigt enkel idrott och jag gillar enkelheten. För min del kretsar löpningen till i princip 100% till att just springa. Ta ett steg och sen ett till, osv. Och även om jag kanske ibland är lite bättre på uppvärmning och nerjogg så är det samma sak då, det innebär ju fortfarande att springa.

Och springa är enkelt, det kan jag. Men hur bra är jag på sånt jag borde vara bra på som också skulle gynnat löpningen? Inte alls bra tyvärr. Det känns som jag den senaste tiden har blivit sämre på övningar jag borde vara bra på. Basövningar som sit-ups, armhävningar, upphopp och knäböj. Det har varit bättre kan jag säga och jag hoppas att det inte beror på åldern, inte bara i alla fall. :-) Rörligheten borde också varit bättre.

Detta blev påtagligt igår där vi mellan kortintervallerna skulle köra upphopp, benböj, utfallssteg och liknande övningar. Det kändes nästan som jag inte borde vara där, men det är ju faktiskt tvärtom, jag behövde vara där som tusan. Men det finns ju också en fara till med att jag är så ovan vid dessa basövningar, nämligen skaderisken. Dels tror jag att skaderisken allmänt ökar när jag inte är bra tränad i dessa övningar, men det är också en skaderisk när jag väl ska göra dessa övningar. Detta märktes igår när jag innan vi körde igång tyckte att jag sträckte mig lite (eller nåt var det iaf) på något konstigt sätt högt upp på insidan av låret. Och jag tyckte också att jag hade svårt att bli av med känslan under passets gång. Och idag känner jag det fortfarande. Det är inte träningsvärk, det är nåt annat. Nu är det så pyttelitet att jag inte vill kalla det skada, men det gav mig i alla fall en tankeställare över att jag både för löpningens och livets skull måste försöka köra lite mer allmän träning.

Är det fler som har lättast för att fokusera på huvudaktiviteten och lätt glömmer att träna resten av kroppen? Känner ni igen er?

Share Button