Vi har väl alla bra och mindre bra dagar när vi är mer eller mindre motiverade. Igår var en mindre bra dag för mig. Men då är det bra att ta fram bloggen och skriva av sig lite och få peppande kommentarer. Man kan lätt känna sig dålig när träningen inte blir av, men samtidigt vet vi ju innerst inne att vi alla har lite svackor ibland.

Efter mitt inlägg igår och peppande kommentarer på det drack jag ett glas julmust, packade väskan och gick till gymmet. Jag hade egentligen ingen aning om vad jag skulle göra där, mer än att jag inte skulle springa som vanligt. Från veckan i Portugal fick jag bland annat med mig att jag borde bli lite starkare och mycket rörligare genom att ha varit med på lite olika ”gympapass”. Så jag började faktiskt med att kolla på tavlan vad mitt gym hade för pass att erbjuda. Oj, man märker att man inte är med i matchen när det gäller olika förkortningar och konstiga namn, så det fick bli lite rådfrågning med receptionisten som också jobbar som PT. De pass som kanske skulle passa mig bäst heter core, functional moves och yoga. Det fanns också ett som heter easy line som de körde igår, ett stationsövningspass som kanske är bra och jag tror Sara brukar gå på det ibland. Jag ska försöka ge det en chans, men då måste jag också passa tider vilket jag inte behöver för att bara springa på bandet.

Men sen gick jag till löpbandet i alla fall. Men jag gjorde det som ”turist”. Jag gick lite och sen joggade jag lite. Men fokus låg egentligen på att fundera och kolla runt vad jag mer skulle kunna göra som passar mig. Jag kommer snart att få hjälp med styrketräningsövningar så det hoppas jag kommer underlätta lite. Jag hann också se att det finns uppsatta tavlor med en jäkla massa stretchövningar, många fler än de 3-4 som jag ibland gör. Den tavlan kanske jag får anledning att titta mer på framöver.

Men det viktigaste av allt var nog att jag kom iväg, jag packade väskan och tog mig till gymmet på ett litet besök. Jag måste vänja mig och vi vet ju alla att det är värst i början. När man kommer in i det blir det lättare, naturligare och framförallt roligare.

Och det slog mig också att den ganska bra träningen jag genomförde i slutet av sommaren gav ju faktiskt resultat. Visst, jag tränade bra även under våren, så det är inte bara augusti-september som var bra. Men denna träning gjorde ju så att jag kunde springa bra i Berlin, ett lopp och resultat jag faktiskt är ganska nöjd med. Och det måste jag ta fram ur bakhuvudet ibland, bra träning gav direkt bra resultat och det är med den inställningen jag går in i vinterträningen.

Ta fram lyckade resultat eller sköna träningar när det känns tungt. Foto: Petra

Share Button