Istället för att springa intervaller idag igen var vi några som tog en svängom i det som här nere kallas västra skogen. En skön liten avslappnad runda som hade varit ännu skönare om inte lunchen fortfarande var på något olämpligt ställe mellan kroppens funktioner för intag och uttag. Men, men, en lugn runda fixar man ändå. En detalj som slog mig under och efter dagens runda var hur lätt det är att glömma nuet i träningen. Det var ju faktiskt ganska fint att kunna springa i shorts och t-shirt utmed strandpromenaden och kunna blicka ut mot havet innan vi tog ett varv på en slinga i strandskogen. Efter träningen gick vi ner på stranden för att ta lite kort och känna lite sommarsemesterkänsla mitt i träningslägret. Vi såg också några ledare som samlats på en liten strandservering och det serverades säkert något gott att dricka som passade bra till utsikten ut över havet.

Precis innan middagen frågade Martin (Lidberg) mig om jag hade tränat hårt idag. Och nej, det hade jag ju faktiskt inte, men jag hade provat på träningar jag vanligtvis inte tränar och genom det fått reda på hur jäkla dålig jag är på en del övningar. Och det känns också ganska viktigt, för det är säkert lättare att bli bättre på det jag är dålig på än att bli ännu bättre på det jag redan är bra på. Och totalt sett borde detta göra mig bättre, hoppas jag.

Martin höll också kvällens föreläsning med stor inlevelse. Även om den handlade mycket om hans brottarkarriär så var han duktig på att hela knyta ihop budskapet som i stort sett innebar att vi kan bli bättre med rätt mental inställning. Mental träning är säkert ett jättestort område men idag tror jag det mest handlade om positiva tankar och målsättningar. Jättebra föreläsning om ett intressant område, men som alltid är det alltid en sak att höra allt på en timmes föreläsning och en helt annan sak att leva efter detta dag in och dag ut. Men för att knyta an till positiva tankar och målsättningar ska jag försöka jobba med detta i träningen inför mitt nästa lopp, som jag hoppas kommer inom en begränsad tid.

Jäklar vad grym jag är på att hoppa! :-) Foto: Petra Månström

Kolla in hälkicken, ingen vanlig syn i mitt löpsteg! Foto: Petra Månström

Share Button