Idag var det ett lite längre pass inplanerat och eftersom det var planerat till klockan 10.00 så hoppade jag över andra morgonaktiviteter. Vi var ungefär 15 tappra själar som var redo för 18-20 km runt om Monte Gordo. Även om jag gillar att springa på de ganska lugna asfalterade vägarna runt Monte Gordo var detta inte någon ny favoritsträckning. I mitten av passet gick ett antal kilometrar på leriga kringelikrokvägar ute vid nåt saltfält och jag trivs bättre med asfalt än lera. Passet som sådant gick bra, vi var några som låg strax under 5 min/km och tuffade på. Det var varmt, men inte så det störde mig som gillar värme. 2 drickakontroller var också utplacerade till de som önskade. Mot slutet kunde jag inte riktigt hålla mig utan jag släppte lite på bromsen och ökade farten lite. Även om jag kände lite träningsvärk från andra pass än löpning var det skönt att få släpp på lite. Efteråt tog jag min Coca Cola och gick och la mig på stranden och kollade på ett gympapass på stranden. Även om det är en träningsresa får jag inte glömma att vara ute i värmen och på stranden och insupa atmosfären. Sommarvärme, sol, strand och Coca Cola räcker ganska långt. En glass och en drink på det så är det riktigt bra!

Nu på eftermiddagen var jag inte jätteladdad för mer träning och jag ville inte följa med på något backteknikpass. Det blev istället en eftermiddagsjogg i ”den gamla vanliga” strandskogen som det inte är något fel på. En tur ner på stranden efteråt innan duschen, middan och drinken blev det också.

Mina grymma Adidas Marathon 10 (Boston edition)

Lite drinkar på favorithaket Nox kan väl inte skada?!

Share Button