Bra och mindre bra ledare

Dagens eftermiddagspass tyckte nog många var kul, annorlunda och jobbigt. Och jag kan förstå dem, för löpskolningsövningar och 15 sekundersintervaller är ju inte så ofta man tränar hemma. Jag själv blev trött efter intervallerna, kanske på ett litet annat sätt än efter ”vanliga” träningar, så det kanske var bra. Vi sprang till stadion men fick bara springa på gräset (vilken flopp) och jag som hade fattat det som att vi skulle springa 15 intervaller blev ganska förvånad när vi efter ett tag hade 16 intervaller kvar. Där ser man vad otydlig information kan ställa till med.

Egentligen grusades mitt intryck av passet redan vid uppvärmningen och jag ska berätta varför. Kanske bryr jag mig om alla andra onödigt mycket, men om inte ledaren tar sitt ansvar får väl någon annan göra det. Två grupper, en snabb och en mindre snabb, skulle jogga till uppvärmningen och jag anslöt mig till den snabbare gruppen och la mig längst bak. Ganska tidigt var det en löpare som tappade kontakten lite med gruppen och det uppstod en lucka mellan gruppen och oss två längre bak. I detta läget kanske någon tycker att det är ”sorry, du skulle tagit den långsammare gruppen” som gäller, men jag tycker att ledaren bör hålla lite koll på löparna i gruppen så att alla tycker det är okej eller kommer på en alternativ lösning om det nu går lite för fort eller om någon får ont i magen, vrickar foten eller vad som helst. Uppvärmningen behöver inte vara en tävling. Men tyvärr verkade ”hålla tempot i täten och skita i de sista” vara det som gällde. Nu fortsatte jag vara sist hela vägen, bättre att vi är två som släpper gruppen än att vi lämnar en löpare ensam sist. Väl framme vid stadion kom en löpare som hade släppt den andra uppvärmningsgruppen tillsammans med en ledare som hade tagit sitt ansvar i den gruppen, snyggt. Antingen borde ledaren i vår uppvärmningsgrupp ta sitt ansvar eller så får de anlita mig som ledare. :-)

Är jag för tuff i mitt synsätt? Vad säger ni?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Självklart lämnar man inte någon ensam. Känns jäkligt onödigt att dra ifrån när det ”bara” är uppvärmning. Kan inte komma på en enda anledning till att göra det.

  2. De borde haft minst två ledare i varje grupp. En framme som visade vägen samt håller det tänkta tempot och en bak som kvastbil som ser till att alla kommer fram.

  3. Jag förstår inte varför det ska finnas två uppvärmningsgrupper. Uppvärmningen är just uppvärmning och en bra stund för att småprata lite och bli lite varm i kroppen. Att springa långsamt kräver också en god löpteknik, vilket många borde träna på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *