Vad man har på sig när man springer är ju ganska viktigt nuförtiden. Förr tog man sina enda för tillfället gångbara löparskor, hittade ett par shorts och en tröja och så var man klar. Jag springer kanske egentligen inte fortare nu, men ändå är klädseln en större fråga.

Mina Adidas Adios blev ett ganska självklart val när det gäller löparskor. Ett par löparsockar som funkar och halvlånga löparshorts från Adidas eller längre ”badshorts” från Puma, det är frågan. Och sen är det ju det här med tröja där man vill vara nöjd med både utseende och funktion. Jag har i några av de sista passen testat lite olika varianter på tröja och det är med viss förvåning jag ser att många löpartröjor inte funkar. Även om de är från välkända märken i någon löparklädeskvalitet så är de lite grova i tygstrukturen som gör att de funkar på ett kortare lopp men att de i längre lopp skaver hål på bröstvårtorna. Och det är ju lite konstigt att det 2010 är så dåligt i kläder som ska vara anpassade för löpning. Efter testerna föll valet ganska självklart på en t-shirt från Craft som uppfyller alla mina krav om tunn, lätt, följsam och inte skaver. Troligtvis blir det nåt på skallen också. :-)

Tävlingsdojjorna för Berlin Marathon på söndag!

Share Button