Det är inte helt lätt att veta eller hitta på vad jag ska träna i sista veckan innan maran. Man kanske ska trappa ner lite, man kanske vill få till några till specifika pass, får jag till ett långpass till, osv. Som jag tidigare nämnt, så spelar det troligtvis inte så stor roll vad man kör sista veckan, i alla fall inte för mig som motionär. Och det kan säkert vara så att jag borde trappa ner mer än vad jag gör.

Idag ville jag på nåt sätt få till ett lite lagom långt pass som också innehöll lite fart, men som inte behövde vara intervaller. Det blev ett pass där jag efter en liten uppvärmningsjogg ökade farten med ungefär 10 sek/km var 10:e minut tills dess att jag var nere under 4 min/km. Det blev en tur på ungefär 17 km och 80 minuter.

Känslan genom passet var ganska bra. Men samtidigt är det svårt att veta hur det ska kännas i olika hastigheter, hur lätt ska det kännas för att jag ska kunna hålla en specifik fart under en viss tid. Kanske att jag inte bara har tränat lite korta långpass, jag kanske har tränat lite för lite snabbdistanser också. Men, men, då finns det ju saker att göra bättre tills nästa lopp. :-)

Share Button