Efter gårdagens lite pissiga lilla snabbdistans på 3 km var motivationen stor idag när jag ville bevisa för mig själv att gårdagens dipp var en tillfällighet.

För att få lite ordning och reda på intervallerna var det givet att köra dom på gymmet, på det kära löpbandet. Innan jag gick hemifrån funderade jag på om jag skulle ta mina Adios eller mina Marathon 10. Det blev Marathon 10, av bara farten. Bra eller mindre bra, det visste jag egentligen inte då, för jag hade inte bestämt vad jag skulle köra för intervaller, långa eller medellånga.

Väl på gymmet blev det mest naturligt att köra 3-minutare. På nåt sätt låter ju det enklare än längre intervaller. Så planen blev att jag skulle köra 15 ggr 3 minuter med 1 minuts gåvila. Tempot la jag på 3.50 min/km. För det mentala la jag också in serievila på 2 minuter efter 5:e och 10:e intervallen, istället för den vanliga 1 minutaren.

Jag drog iväg på första intervallen och jag var förvånad över hur snabbt jag kom in i tempot. Annars tycker jag det ofta känns som att första intervallen är jättejobbig och det tar några intervaller att hitta flytet i den förhållandevis höga farten. Nu rullade det på redan från början egentligen. Efter 5 intervaller tog jag 2 minuter gåvila istället för 1 minut, inte för att jag behövde det, utan för att jag bestämt mig för det. Sen rullade jag vidare och det gick faktiskt riktigt bra. Att jag redan från början var mentalt inställd på 15 intervaller hjälpte mycket. Efter 10 intervaller var det ju inte många kvar, och krafterna var det inga problem med. Tiden går fort när man har roligt och vips så var 15 intervaller gjorda. Och jag kan inte påstå att de sista var värst heller.

Efter detta tänkte jag på nåt mer, kanske skulle jag köra några kortintervaller i högre fart? Okej då! Jag avslutade med 5 ggr 1 minut i 3.35min/km med 1 minuts vila. Inte så stor skillnad i fart faktiskt och 1 minut kändes ganska kort efter de tidigare längre intervallerna.

Detta måste jag erkänna att för mig var det ett riktigt bra intervallpass som jag är nöjd med. Jag kan alltid ha åsikter och tycka att jag kunde sprungit ännu fortare för denna fart ska jag ju hålla i en halvmara. Men idag låter jag mig vara nöjd med passet precis som det var.

Dagens outfit var en del av dagens vinnande intervallpass

Share Button