Imorgon är det en vecka sen mitt 6-timmarslopp och jag har ju tidigare i veckan varit så nöjd med att kroppen verkar hämta sig ganska snabbt muskulärt. Men jag blev ju trots allt toktrött och hade noll energi ett tag under loppet. Så även om kroppen har återhämtat sig så är jag inte tillbaka tillräckligt när det gäller energi i kroppen. Att äta en massa har aldrig varit min grej och det är synd just nu när jag behöver det ganska väl.

Det här med mat kan alltså vara ett problem på många sätt. En del kämpar för att inte få i sig för många eller fel kombinationer av kalorier när jag kämpar för att få i mig tillräckligt med kalorier. Vilken typ av kalorier jag får i mig brukar jag inte bry mig så mycket om, alla kalorier är bättre än inga kalorier.

Detta blev väldigt tydligt när jag trött skulle ut och spring ikväll. Jag hade helt enkelt ingen energi i kroppen och då var det svårt att mobilisera krafterna tillräckligt. Istället blev det en promenad hem på stranden med en massa tankar. Tankar om träning, hälsa, mat osv, men inte just med något fokus på löpning.

Share Button