Om ganska exakt 24 timmar startar mitt ”lilla” ultralopp i Skövde. Under helgen finns det ett antal olika tidslängder man kan välja att vara med på och jag har valt den i sammanhanget ganska korta tiden 6 timmar. För de som är riktigt tuffa startar redan nu fredag lunch och håller på fram till söndag lunch, i 48 timmar alltså. Hur trött, slut, ont och allt sånt hade det inte varit efter 48 timmar? Men den stora frågan som tävlingen också går ut på är – hur långt hinner man springa?

Jag är egentligen inte så nervös. Jag har sprungit ett långt tidslopp en gång innan, ett 12-timmarslopp för drygt ett år sen. Då var det första gången och jag visste absolut ingenting. Nu vet jag lite mer, men ska ”bara” springa i 6 timmar och ska man göra ett vettigt resultat så måste det gå ganska fort, trots att loppet är så lång tid.

För att få lite mer tips och adrenalin mailade jag igår allas vår ultradrottning MarathonMia och fick svar senare igår kväll. Även om jag inte hade så mycket konkreta frågar så kom det ett långt svar tillbaka där det bubblande av entusiasm, härligt Mia! Utan att gå in på några specifika detaljer (som i sig var relevanta för mig) så märkte jag direkt vad ett sådant mailsvar kan ge. Jag fick snabbt lite info om mat, toabesök, tempo, upplägg, kläder, skor osv. Även om det ”bara” är 6 timmar så kan det bli mycket att tänka på och göra rätt, för som sagt, det får inte gå för lusigt om resultatet ska bli okej. Mailet gav mig också en adrenalinkick och en sån där halvskön nervositetskänsla spred sig i kroppen. Och det sköna med mailet är ju hur snabbt och lätt vi kan få lite hjälp och inspiration av varandra. Tack igen grymmaste Mia!

Inspirationskällor: Szacke, MarathonMia, SvD-Petra och så jag!

Share Button