Idag stod Prins Bertils stig på programmet. Inte för att vi har ett specifikt träningsprogram när SvD-Petra är här, men nu när vädret verkade tillräckligt bra ville jag naturligtvis visa ett av våra guldkorn i träningsväg i Halmstad.

Vi tog oss upp  och ut för frukost efter en lagom sovmorgon. Sen var det dags. Vi bytte om och gav oss iväg. Vi skulle antingen springa ut till Tylösand och åka hem med buss, eller springa både ut till Tylösand och hem igen.

Vi kom snabbt in i ett behagligt 6.30-tempo och passerade stränder och mysiga skogspartier på vägen ut. Det blev några få avstickare från ”vanliga” stigen ibland och jag berättade lite smått det ena och det andra för att leka lite lokal guide. Naturen är skiftande vilket vi också såg allt mer efter småbåtshamnen i Grötvik. Det blir lite kargt landskap samtidigt som mysiga små pittoreska vikar bryter av det vanliga. Jag vet faktiskt inte hur länge vi hade varit ute när vi kom fram till Tylösand och fick den oslagbara synen av Tylösands vidsträckta sandstrand framför oss.

I Tylösand gjorde vi ett litet fikastopp i sann Rune Larsson anda. Vi tog en Coca-Cola och nötter på Punch och pratade om vad vi skulle kunna köra för intervaller senare i helgen. Man kan tro att träna och prata träning är det enda vi gör, men så är det faktiskt inte, inte riktigt i alla fall.

Efter vårt lilla stopp var vi överens om att vi skulle fortsätta till fots, vem behöver åka buss om vi har friska ben? Vi började stappla iväg hemåt på Tylösandsvägen och det kändes lite i benen att vi hade varit still ett tag. Ganska illa att man klagar lite om man tänker lite på MarathonMias prestation i helgen. Vi rullade på hemåt på en något tråkigare väg, men det rullade ändå på ganska bra med tanke på att vi närmade oss 2 mil. Det började till och med regna lite smått och vi pratade om hur jag ogärna springer i regn vilket är en anledning till att jag har byggt ett pannben för träning på löpband. Det blev ungefär 24 km när vi var hemma igen och det hela kändes som ett lagom långt långpass i lugn fart med lite småstopp, väldigt behagligt och visst fanns det lite ultratankar i huvudet utmed resan.

Efter en dusch återvände vi, tillsammans med Sara, till Tylösand och restaurang Salt (en av favoriterna i Halmstad) för middag. Det blev som vanligt en kanonmiddag på ett kanonställe. Därefter tog vi oss tillbaka in till stan och Zigges Garage för att fylla på vätskedepån lite. Tyvärr visade sig inte stället från sin bästa sida idag när det verkade som de få anställda på plats hade lämnat servicen hemma.

Idag borde faktiskt bloggen ha haft lite bilder från dagen, men de har framförallt tagits från andra kameror än min och kommer därför upp lite senare.

Share Button