Vi har nog alla våra knep vi försöker ta till när det känns lite jobbigt på ett träningspass. En del tränar kanske alltid för att det är kul, men jag måste erkänna att det är inte varje minut i varje träningspass som jag njuter eller tycker det är kul. Att tänka positivt och att tänka på något speciellt överhuvudtaget kan vara bra för att ”slå ihjäl” några minuter.

I gårdagens långpass så kom jag absolut in i perioder där jag kom på mig själv att det var dags att börja tänka på nåt som skulle få mitt pass att kännas mindre jobbigt. Naturligtvis var det grymmaste Mias prestation i helgen som tankarna gick till. Mia eller MarathonMia sprang GAX Trans Scania i Skåne, ett lopp på 246 km. Ja, det står rätt, alltså nästan 25 mil. Många tycker kanske det är jobbigt att åka bil i 25 mil.

När mer än halva startfältet bröt, vilket i sig kanske är ganska naturligt, tog MarathonMia sig i mål. Att tänka på hennes lopp och prestation och vad hon tog sig igenom i helgen gör att alla träningspass borde kännas superlätta. Mia delar med sig av sin upplevelse i 5 olika delar i sin blogg, så kika gärna in där.

Och för mig funkade de bra att tänka på detta igår. Jag behövde inte tänka speciellt djupt eller länge innan det började kännas bättre så jag kommer absolut använda mig av det knepet igen. Tack för det Mia och Grattis till en fantastisk prestation!

Mia längst fram bland Bloggjoggarna i vintras

Share Button