Jetlagen hängde kvar i helgen så det var omöjligt att somna i tid och därför lika omöjligt att komma upp i tid. Därför hade jag svårt att få till ett planerat långpass en morgon under helgen. Men igår eftermiddag blev det istället en snabbvisit på gymmet och det som hanns med var kortintervaller.

Även om man inte har så lång tid på sig kan man få till helt okej träningspass. Snabba kortintervaller behöver inte ta så lång tid. Jag värmde upp i cirka 5 minuter och sen var planen att jag skulle köra 10 intervaller i 3.30-fart. Tidslängden på intervallerna skulle vara i 1.15 och joggvilan i 45 sekunder.

Jag drog iväg på första intervallen och även om jag tycker 3.30-fart är ganska bra kändes det ganska bekvämt. Ofta tycker jag första intervallen kan kännas jobbig innan man kommer in i farten men det var inga problem. Däremot kände jag lite i magen men det kan vara att det gått fort kort tid efter lunchen. Sen rullade det faktiskt på av bara farten, vilket var fantastiskt skönt. I slutet av de 3 sista intervallerna började jag känna lite i magen igen, men annars gick det okej ändå.

Hela passet var klart på 30-40 minuter och jag tycker både att det var effektivt och att det faktiskt gick bra. Intervaller har annars inte varit min starka sida, men jag börjar trivas ganska bra med dem.

Share Button