När det inte blev någon resa till Boston Marathon i våras började jag fundera på vilken annan mararesa jag skulle kunna ta istället. Svaret blev Berlin Marathon. Enkelt, lätt bana, förhållandevis billigt och passar bra att ta som en weekendresa.

Vi är nu inne i augusti och det börjar så smått bli höst. Perfekt då att ha Berlin Marathon 50 dagar framför sig som gör att det är en begränsad tid kvar som gör att jag borde kunna hålla fokus och träna bra.

Jag kommer lite från en bakgrund där jag ofta har stuckit ut och sprungit en sväng men nu tänkte jag vända på steken. Jag ska försöka fokusera på de pass som verkligen ger mig något inför maran. Detta innebär att jag har tänkt lägga stor vikt vid långpassen och långintervallerna. Det sägs ju att man blir bra på det man tränar så jag testar det nu.

Någon mer som har en mara inplanerad i höst eller blir Lidingöloppet höstens långlopp?

Den 26 september springer jag Berlin Marathon

Share Button