50 dagar till Berlin Marathon

När det inte blev någon resa till Boston Marathon i våras började jag fundera på vilken annan mararesa jag skulle kunna ta istället. Svaret blev Berlin Marathon. Enkelt, lätt bana, förhållandevis billigt och passar bra att ta som en weekendresa.

Vi är nu inne i augusti och det börjar så smått bli höst. Perfekt då att ha Berlin Marathon 50 dagar framför sig som gör att det är en begränsad tid kvar som gör att jag borde kunna hålla fokus och träna bra.

Jag kommer lite från en bakgrund där jag ofta har stuckit ut och sprungit en sväng men nu tänkte jag vända på steken. Jag ska försöka fokusera på de pass som verkligen ger mig något inför maran. Detta innebär att jag har tänkt lägga stor vikt vid långpassen och långintervallerna. Det sägs ju att man blir bra på det man tränar så jag testar det nu.

Någon mer som har en mara inplanerad i höst eller blir Lidingöloppet höstens långlopp?

Den 26 september springer jag Berlin Marathon

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

8 kommentarer

 1. Jag ska springa Karlstad 6 timmars. Varken mara eller Lidingö, men det kanske räknas ändå? :D Kul ska det bli i alla fall!!

 2. Det blir Lidingöloppet! Första gången jag springer så långt, ananrs har jag ”bara” sprungit Göteborgsvarvet. MEN, jag skall springa en mara om inte en allt för lång framtid, jag skall bara tränar lite mer (har inte hållt på med löpning superlänge) samt bestämma när och var!
  Berlin låter riktigt kul!

 3. Lidingöloppet är de som gäller. Sen kommer de nog bli en spontan Mara närmare vinter. Kanske rent av i sönderhavet…
  Hur går det med ditt upplägg som du skrev om tidigare, fått in alla pass?

 4. Fitnesscoachen: 6-timmars räknas absolut. Det blir säkert längre än både LL och maran. Glömde faktiskt att jag också har lite småplaner på ett 6-timmarslopp.

  Karin: Lidingö låter bra. Sen tar du en mara av bara farten. Berlin är bra, sprang där 2008 också.

  Ousa: En mara i Söderhavet låter kanon!

 5. Hej. Jag kommer också att springa Berlin marathon. Det var jag som hade kontakt med dig inför Boston marathon som vi inte kunde komma iväg till. Tänkte bara tipsa dig om en läsvärd bok om löpning som jag läst i sommar; Bart Yassos, My life of the run. Han arbetar på Runners World i USA och brukar finnas med i Boston och hålla föredrag. Det tycker jag inte du ska missa om du åker dit nästa år.

 6. Idag är det exakt 10 veckor till mitt första maraton går av stapeln: Amsterdam maraton! Har varit så otroligt motiverad och taggad sedan jag bestämde mig i februari men tyvärr har lite andningsproblem under sommaren lagt sordin på glädjen. Därför lusläser jag nu bloggar som din, Saras, och maratonbloggen för att åter hitta ”gnistan” även när andningen fortsätter krångla!

 7. Bengt: Kul att du också ska till Berlin. Jag kan inte påstå att jag tänkt så mycket på Boston för nästa år, men egentligen har jag ju sen dagen vi inte kom iväg velat vara med nästa år, så jag hoppas det blir så men jag är inte anmäld än. Tack för tipset om boken!

  Frida: Vad kul med Amsterdam, det blir säkert kanon! Kul att du väljer en utlandsmara och Amsterdam är säkert ett bra val. Tyvärr är jag inte så bra på det där med andningsproblem men vi kan ju hoppas att det har med den varma sommaren att göra. Om det är just i den intensiva löpningen som andningsproblemen märks mest så glöm inte att det finns andra konditionsformer som kan vara bra (även om jag själv är dålig på det när jag var skadad).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *