Jag skulle gärna säga att söndag = långpass, men så är tyvärr inte verkligheten. Men idag stämde det faktiskt. Och dagens långpass var till och med planerat.

Långpassen är naturligtvis en viktig del i långlöparens träning, men just långpassen blir sällan så frekventa eller långa som de kanske borde. Däremot är jag bra på att springa långpassen något för fort. :-)

Och idag märktes det lite att det varit lite för lite långpass sista tiden, lite mentalt i början på passet men också lite i leder och sånt och det brukar jag inte känna av. Är det åldern tro? Samtidigt kom jag snabbt förbi några jobbiga mentala passager och körde vidare. Det blev 20 kilometer på 93 minuter och för mig är det lite för fort för att vara ett lugnt långpass.

Visst var jag lite trött efteråt, men ingen fara på taket egentligen. Ganska snabbt efteråt kände jag mig lite återhämtad så med lite fler långpass snart ska nog kroppen kännas lite bättre också.

Share Button