jag funderar på ultra igen

För ett år sen sprang jag mitt första och hittills enda ultralopp. Den gången var det inte riktigt meningen utan bara blev så och det var ganska kul faktiskt. Då hade jag ingen direkt kläm på det här med ultralöpning men senaste året har jag kommit mer och mer i kontakt med det, dels genom en ultraträningsvecka i Portugal och genom att en del kompisar springer ultralopp.

När jag nu funderar på ultralopp igen är det av två anledningar. Dels skulle det förhoppningsvis innebära att jag skulle träna fler och längre långpass så  på det viset skulle gynna min träning för marathondistansen. Dels är jag ganska nyfiken på om det här med ultralöpning kanske kan passa mig.

Jag har kikat lite på ultraloppen i Skövde i slutet av augusti och någon distans där kanske skulle passa. Jag tror att jag skulle kunna den helgen också bland allt annat man ska göra. Men frågan är vilken distans jag ska satsa på i så fall. 6 timmar låter ganska humant och lagom och det skulle kanske inte slita så mycket på kroppen som längre pass. 12 timmar körde jag förra gången så jag tänker både att jag inte behöver göra det igen men också att jag ska slå min resultat från förra gången. 24 timmar låter riktigt långt och jobbigt, men samtidigt låter det ju lite coolt också. Ni som har sprungit ultra, vad är era erfarenheter. Hur mycket sliter de olika distanserna?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

1 kommentar

  1. Tja, jag skulle nog säga att skillnaden är ganska stor 12 v 24. Det är inte helt enkelt att psyiskt svårt att hålla sig vaken så länge. Många som kör 24 tar en flera pasuer och duschar/sover lite. Prova och kör ett långpass efter en långdag så kanske kanske det ger dg en liten försmak hur det kan vara. När vi körde Gax 2009 var det jobbigt innan solen skulle gå upp, sen släppte det ju närmare målet vi kom.

    /Gax Staffan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *