Idag satsade jag på ett intervallpass för tredje gången i rad. Och idag gick det bättre. Sara skulle till gymmet så jag hakade på och funderade lite på vad det skulle bli för intervaller. Kanske i brist på fantasi blev det ungefär samma upplägg som tidigare.

12 gånger 1 minut med 1 minuts vila i 3.30 fart. Det borde ju inte vara några problem och en hel minuts vila är ju lite väl mycket, jag vet. Men jag tänkte att jag kör på det ändå. Kanske ville jag få ett lyckat intervallpass. Första intervallen gick inte lätt, men den gick. Minuten kändes lång och stilen verkade kantig och jag kom inte upp på framfötterna. Intervall 2, 3 och 4 rullade på ganska bra och stilen började bättra sig och den löpande minuten var inte så lång längre. Från intervall 5 och fram till intervall 12 var det nästan en dans på rosor. Jag kom upp på framfötterna, den löpande minuten kändes inte så lång och besvärlig och vilan kändes längre än vad jag hade behövt.

Så idag är jag nöjd med intervallpasset. Och det slog mig också att med några bra intervallpass kommer man ganska långt i träningen. Intervallpassen gör att man hittar stilen, kommer upp lite på framfötterna och man känner sig ganska bra när farten kommer. Jag har tidigare inte gillat intervallpass men jag har faktiskt ändrat mig lite här. Intervallpass ger bra träning och även om jag kan vara nervös för vad jag ska klara av så vinner den sköna känslan när jag märker att några intervallpass ger resultat.

Share Button