Med tanke på gårdagens uteblivna intervallpass och min titt i Szalkais program så skulle det köras intervaller idag. Jag tycker själv att jag laddade bra för det med mat under dagen och var ganska fokuserad på passet när jag stack hemifrån.

Men redan på uppvärmningsjoggen till tartanbanan där jag tänkte köra mina 300-ingar kände jag att allt kanske inte stod rätt till. Kroppen och framför allt magen var inte på bästa humör. Jag har haft lite mer problem med magen än vanligt sista veckorna, men det brukar gå över väldigt fort. Väl framme stretchade jag en del och vankade lite fram och tillbaka i hopp om att magen skulle lugna ner sig. Efter ett tag tyckte jag det var något bättre och jag körde ett par stegringslopp för att få in farten. Jag planerade 12 stycken 300-ingar på 60-63 sekunder med 30 sekunders vila. Det skulle motsvara en fart på 3.20 – 3.30 min/km.

Jag drog iväg på första och tyckte nog att jag hittade rätt fart riktigt snabbt, men det flöt inte på direkt. Visst, det var varmt, men kroppen och benen var inte sprinterlätta idag precis. Men det gick och första gick på 62 sekunder. Helt okej för att vara första. De följande gick på 61, 60 och 60 men det var inte bra. Kroppen mådde inte bra. Jag gjorde en femte också på 62 sekunder, men sen var det stopp. Jag stannade vid 5 intervaller och tog mig lite smådeppig hem igen.

Lite frustrerande när andra passet på 2 dagar inte blir som jag tänkt mig. Men från dagens intervaller tycker jag ändå att jag kan ta med mig att jag lyckades hålla planerad fart i 5 intervaller med en seg kropp och magproblem. Jag tycker nog att jag efter uppvärmning,  stretching och laddning brukar känna mig ganska pigg och sprallig i benen, men inte idag. Med tanke på det hoppas jag att jag utan större problem ska klara dagens planerade intervaller när kroppen mår bra.

Share Button