Idag är det 2 veckor kvar tills jag åker till Montreal i Kanada. Jag ska vara med och tävla för Sverige i världens största fyrverkeritävling. Det kommer alltså bli ingen eller väldigt lite träning den veckan. Så nu har jag 2 veckor på mig att träna bra inför det lilla uppehållet när jag är i Montreal.

Jag tycker själv att jag har ganska bra koll på vad jag borde träna. Samtidigt skulle säkert kännas bättre om någon annan hade satt ihop ett träningsprogram till mig, om jag själv tror på det. Men jag vet också att jag har svårt att följa ett detaljerat program på daglig basis. Men eftersom jag bara har 2 veckor på mig innan jag åker iväg känner jag att jag borde ha någon form av plan dessa veckorna. När jag kommer hem den 5 augusti är det för sent att dra igång träningen för hösten på allvar, så jag måste börja nu.

Jag tänker inte sätta upp en detaljerad dagsplanering, utan jag skriver istället ut vilka olika pass jag tycker att jag borde göra dessa närmsta 2 veckorna.

  • Långpass, 2-3 pass, 20-25 km
  • Distanspass, 3-4 pass, 8-12 km
  • Intervallpass, 2-3 pass, 8-12 km
  • Morgonjogg, 3-4 pass, 4-6 km
  • Stretchingpass, 2 pass, 4-6 km

Jag är medveten om att detta innebär fler pass och längre veckomängd än jag är van vid. Men jag låter det vara så, kanske mest för att sikta högt.

Wish me luck!

Share Button