När vi blir skadade kan det ibland innebära att vi har gjort något fel, gjort för lite eller för mycket av något. Men det kan ibland vara svårt att veta vad det kan bero på, skadan bara kommer och det enda vi kanske får reda på hjälper är att vila. Men vi vill ju ha bättre svar än så. Vi vill ju inte att det ska hända igen!

För min del har jag inte heller något definitivt svar på vad min skada berodde på, men det var ändå uppenbart att jag stretchade för lite. För mig räckte det inte att stretcha benen någon gång ibland utan jag skulle också behöva stretcha ut höften och ryggen lite mer. Och detta blev jag bättre på under tiden jag var skadad, lite bättre i alla fall.

Men vad händer när skadan är läkt, eller i alla fall tillräckligt så att vi kan träna igen? Har vi lärt oss något? Nja, kanske, kanske inte. I mitt fall märker jag redan att jag har blivit sämre igen på att stretcha och blir jag inte bättre på att stretcha riskerar jag att skadan kommer tillbaka. Därför ska jag nu sticka ut på en liten lunchjogg och vara duktig på att stretcha när jag kommer tillbaka.

Är du duktig på att lära dig något från dina eventuella skador?

Alla stretchövningar är inte så snygga!

Share Button