Jag måste säga att jag är nöjd med min nystartade träning idag, men jag vet knappt varför. Jag ville att den skulle bli ordentlig samtidigt som det inte fick gå för fort, snarare att det blev lite längd på passet.

Eftersom det var sol och varmt ville jag passa på att springa utmed kusten och så fick det bli. Jag började på cykelvägar jag gillar från Vilshärad, Ringenäs, Frösakull och fram till Tylösand. Detta är en hyfsad distans, men det känns alltid så skönt och förhållandevis lätt på cykelvägen där man emellanåt ser det blå havet.

Väl framme i Tylösand tog jag mig ner till stranden där det faktiskt var en del folk och några badade faktiskt, tokstollar! Även om det är en hyfsad bra cykelbana även in till Halmstad så är Prins Bertils Stig det självklara valet från Tylösand till Halmstad. Från sandstranden i Tylösand tar man sig fram på slingrande grusstigar i steniga landskap som blandas med mjukt underlag i skön strandskog. Kommer ni till Halmstad så testa Prins Bertils Stig, det är en skön resa på en dryg mil.

Jag blandade löpningen med små pauser där jag ibland gick och ibland stod stilla och bara tittade på omgivningen. Totalt blev det nog en sträcka på dryga 2 mil och jag tog faktiskt ungefär 2,5 timme på mig. Jag tror och hoppas att den långa tiden beror mer på att jag stod stilla och gick en del än att jag sprang väldigt sakta när jag sprang. Men huvudsaken är nog ändå att jag fick en skön träning/utflykt som dessutom fick både bra distans och tid.

Tylösand!

Share Button