Invigning av motionsspår och utomhusgym

Idag var vi några bloggare som var inbjudna till Stadshuset av Kultur- och Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt för att diskutera och ge våra synpunkter på spontanidrott, motion och träning. Därefter skulle vi åka ut och vara med på en invigning av nya motionsspår och utomhusgym. De bjöd på mackor och riktigt goda smoothies.

Man skulle kunna säga att alla var där. Förutom Madeleine och hennes kollega Teodor var Anders Szalkai, MarathonMia, SvDPetra, TräningsglädjeSara, jag själv och ett crossfitteam med Micke Syd i spetsen (men idag utan trumpinnar) där. Det diskuterades ganska flitigt och på det stora hela så kan vi säga att det krävs inga stora investeringar för att löpare ska bli nöjda. Med fungerade belysning och väl uppmärkta motionsspår kommer man långt. Däremot finns det många andra idrotter som önskar sig mer budget för att de ska kunna utöva sina idrotter. När det gäller utomhusgymmen så är det nog väldigt viktigt att information om att gymmen finns och väl på plats bör det finnas tydliga instruktioner på vilka övningar som kan göras och hur de ska utföras.

Finfika i Stadshuset

Löpare på väg

Klassiskt hopp över invigningsbandet

Hela delegationen framför nya utegymmet

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

  1. Häftigt! När jag bodde i Seoul fanns det utomhus överallt – efter jobbet / påväg dit såg man alla åldrar utnyttja dem. Hoppas det blir lika i Sverige och inte bara töntiga prydnader där fjortisar sitter och dricker sin första öl!

  2. Som jag skrev till Sara så missade jag helt det! Har inte sett en endaste lapp och ändå bor jag runt knuten och springer i den där skogen så gott som dagligen. Suck…

  3. Pilla: Tydligen kan man ha gymställningarna till både det ena och det andra! :-)

    Ingmarie: Det var faktiskt en av sakerna vi tog upp i Stadshuset. Det spelar ingen roll hur många eller fina utegymmen är om ingen vet att de finns och hittar dit.

  4. Åh vad kul det låter med ett utomhusgym! Varför kan de inte göra sådana här roliga saker nere i Göteborg? Var det ni som har gett tips om det eller är det något som kommunen har kommit på själv? Det lät verkligen riktigt kul!

  5. Vart ligger det nya utomhus gymet? Jag antar att det är i Stockholm men var?

  6. Karin: I Göteborg borde de ju kunna ha utegym i både Slottskogen och Skatås!

    Therese: Det ligger i Björkhagen, nära Björkhagens skola och T-bana. Hoppas du hittar dit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *