Idag var vi några bloggare som var inbjudna till Stadshuset av Kultur- och Idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt för att diskutera och ge våra synpunkter på spontanidrott, motion och träning. Därefter skulle vi åka ut och vara med på en invigning av nya motionsspår och utomhusgym. De bjöd på mackor och riktigt goda smoothies.

Man skulle kunna säga att alla var där. Förutom Madeleine och hennes kollega Teodor var Anders Szalkai, MarathonMia, SvDPetra, TräningsglädjeSara, jag själv och ett crossfitteam med Micke Syd i spetsen (men idag utan trumpinnar) där. Det diskuterades ganska flitigt och på det stora hela så kan vi säga att det krävs inga stora investeringar för att löpare ska bli nöjda. Med fungerade belysning och väl uppmärkta motionsspår kommer man långt. Däremot finns det många andra idrotter som önskar sig mer budget för att de ska kunna utöva sina idrotter. När det gäller utomhusgymmen så är det nog väldigt viktigt att information om att gymmen finns och väl på plats bör det finnas tydliga instruktioner på vilka övningar som kan göras och hur de ska utföras.

Finfika i Stadshuset

Löpare på väg

Klassiskt hopp över invigningsbandet

Hela delegationen framför nya utegymmet

Share Button