Målet på lördag

Jag har nog egentligen inget tidsmål på maran på lördag, mest med tanke på mitt skadeuppehåll. Men jag skulle gärna springa in bland de 400 eftersom det gör att jag skulle få starta ett led längre fram nästa år (om de räknar som de brukar göra).

Jag har faktiskt kollat upp vilka tider som har krävts för plats 400 de senaste 10 åren och ser att det går från 3.04 till 3.18, ett ganska stort spann alltså. Detta gör att börja sikta på specifika tider på någon minut hit eller dit inte är så lätt eftersom yttre omständigheter spelar stor roll. Därför tänker jag inte be er gissa min tid på maran på lördag. Snittiden för placering 400 har de senaste 10 åren varit 3.09 vilket betyder en snittfart på ungefär 4.30 min/km och det kanske är där någonstans jag kan ligga. Sen får jag väl hoppas lite på bättre tur än förra året när jag missade plats 400 med någon minut.

Hoppas jag kommer ihåg klockan på lördag!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Sjukt! När farsan gjorde 2.57 1986 kom han på 890:e plats… man tränade bättre förr, helt enkelt.

  2. Jennie: Tack!

    TLDR: Mmm, bättre förr. När jag gjorde 2.57 för några år sen blev jag 224.

  3. Det blev ju en strålande tid på 3:09. Synd att inte statistiken hjälpte. Såg att plats 400 hamnade på 3:05. Nya tag nästa år. Bra jobbat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *