Varvet gick okej

Redan på tåget upp till Göteborg i morse märktes det att det var Göteborgsvarvsdag. Tåget var proppfullt och det syntes att väldigt många av resenärerna skulle springa. Tyvärr fick en del stå upp vilket kanske inte är bästa uppladdningen. Jag åkte direkt ut till Slottskogen och träffade familj och släkt som åkte upp redan igår.

Pasta med köttfärssås på den läktarens restaurang, lite vila och en sväng på mässan, sen var det dags och byta om och småjogga lite. Starten tidigareläggs för varje år nu känns det som så det käkades lunch innan 11. Förberedelserna kanske inte var de bästa, jag hade glömt keps och klocka och lite annat som jag borde gjort innan loppet. Det blev ganska varmt men innan start tänkte jag inte mycket mer på det.

Tanken var att jag skulle springa lagom fort, jag ville egentligen inte ta ut mig till max, det viktigaste var att jag fick en bra genomkörare och att vaden höll. Som vanligt kände jag av vaden lite när jag småjoggade lite innan start, men det försvann ganska fort, lite som vanligt alltså. Utan klocka var det bara att dra iväg i något som kändes som en lagom fart och det tycker jag att jag lyckades med. Det var lite jobbigt, det var lite varmt och jag drack vid alla vätskekontrollerna. Jag var ganska duktig på att lugna ner mig lite när jag kände att jag blev lite trött eller fick känningar i magen. Men det gick alltid fort över och även om jag har varit utan långpass en längre tid så tyckte jag att det rullade på ganska hyfsat. Jag hoppades att det skulle finnas en klocka vid 10 km som jag tror det gjort tidigare, men inte i år, så jag fick fråga en medlöpare vad vi hade på milen. Drygt 41 minuter blev svaret. Kanske lite fort, men ändå ungefär vad jag skulle gissat på. Vissa passager på andra halvan, som Götaälvbron, gick inte fort. Men förhoppningsvis finns grundträningen där någonstans för jag hade ganska bra krafter kvar sista kilometrarna. Och in mot mål hittade jag inte heller någon klocka så även här fick jag fråga en medlöpare vad klockan var och jag fick reda på att jag hade haft ungefär 1,30. Det är jag egentligen ganska nöjd med, men viktigast var att vaden höll.

Nu blir det en veckas semester med lite träning i New York och jag ska verkligen försöka komma ut på några bra pass i veckan för när vi kommer hem är det bara en vecka kvar till Stockholm Marathon.

Hur gick det för alla er andra som sprang Göteborgsvarvet idag?

Mina Adidas Adizero Adios skötte sig bra!


Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

8 kommentarer

 1. Åt helvete!!! men det kommer fler varv, försöker jag intala mig – hatar att ”förlora” om man nu kan göra de i löpning

 2. Vad kul att vaden höll! Så skitigt när det inte gör det. Själv hade jag ont i ett knä större delen av varvet så jag varvade löpning och gång. Kändes åt helvete och jag funderade på att bryta men jag ville ha medaljen… Tog mig i mål på 2:42:00. Nästa år kan det bara bli bättre!

 3. Pilla & Cathrin: När allt är ”åt helvete” så är ta sig i mål det stora målet, bra kämpat!

 4. Så skönt att vaden höll och att det kändes bra :)

  Tog mig i mål på 2.30, vilket var ungefär 15 min över förväntad tid. Värmen gjorde så att min vän mådde jättedåligt (idiotiskt att det inte fanns en vattenkontroll vid götaplatsen..) och jag kände inte för att lämna honom själv, min tid var inte så viktig. Det var läskigt att se alla som låg längs banan.. läste att det var ungefär 3 gånger så många som förra året som bröt.

  Mitt första varv men definitivt inte det sista, vilken otroligt trevlig folkfest! :)

  Hoppas ni får det kanon i New York! :)

 5. Skönt att vaden höll, och att du kunde genomföra loppet ok. Verkar ha varit ett riktigt varmt och tufft varv i år. Ha det toppen i NY!

 6. Kul att vaden höll hela vägen, skönt! Gjorde mitt sämsta varv hitills på tiden 1.33, men jag är rätt nöjd ändå!

 7. Vad kul att det gick så bra för dig!!
  För mig gick ganska okej trotts allt ;)
  Det var som ett tufft långpass!!

  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *