Redan på tåget upp till Göteborg i morse märktes det att det var Göteborgsvarvsdag. Tåget var proppfullt och det syntes att väldigt många av resenärerna skulle springa. Tyvärr fick en del stå upp vilket kanske inte är bästa uppladdningen. Jag åkte direkt ut till Slottskogen och träffade familj och släkt som åkte upp redan igår.

Pasta med köttfärssås på den läktarens restaurang, lite vila och en sväng på mässan, sen var det dags och byta om och småjogga lite. Starten tidigareläggs för varje år nu känns det som så det käkades lunch innan 11. Förberedelserna kanske inte var de bästa, jag hade glömt keps och klocka och lite annat som jag borde gjort innan loppet. Det blev ganska varmt men innan start tänkte jag inte mycket mer på det.

Tanken var att jag skulle springa lagom fort, jag ville egentligen inte ta ut mig till max, det viktigaste var att jag fick en bra genomkörare och att vaden höll. Som vanligt kände jag av vaden lite när jag småjoggade lite innan start, men det försvann ganska fort, lite som vanligt alltså. Utan klocka var det bara att dra iväg i något som kändes som en lagom fart och det tycker jag att jag lyckades med. Det var lite jobbigt, det var lite varmt och jag drack vid alla vätskekontrollerna. Jag var ganska duktig på att lugna ner mig lite när jag kände att jag blev lite trött eller fick känningar i magen. Men det gick alltid fort över och även om jag har varit utan långpass en längre tid så tyckte jag att det rullade på ganska hyfsat. Jag hoppades att det skulle finnas en klocka vid 10 km som jag tror det gjort tidigare, men inte i år, så jag fick fråga en medlöpare vad vi hade på milen. Drygt 41 minuter blev svaret. Kanske lite fort, men ändå ungefär vad jag skulle gissat på. Vissa passager på andra halvan, som Götaälvbron, gick inte fort. Men förhoppningsvis finns grundträningen där någonstans för jag hade ganska bra krafter kvar sista kilometrarna. Och in mot mål hittade jag inte heller någon klocka så även här fick jag fråga en medlöpare vad klockan var och jag fick reda på att jag hade haft ungefär 1,30. Det är jag egentligen ganska nöjd med, men viktigast var att vaden höll.

Nu blir det en veckas semester med lite träning i New York och jag ska verkligen försöka komma ut på några bra pass i veckan för när vi kommer hem är det bara en vecka kvar till Stockholm Marathon.

Hur gick det för alla er andra som sprang Göteborgsvarvet idag?

Mina Adidas Adizero Adios skötte sig bra!


Share Button