Det är idag 2,5 vecka kvar till Stockholm Marathon och många av er som ska springa maran kanske börjar få lite fjärilar i magen. Det är lätt att fundera på om man har tränat tillräckligt, vilken fart man ska öppna i, vad blir det för väder, hur ska jag klä mig osv.

En annan vanlig fråga man lätt kan ställa sig, speciellt om man inte har sprungit så många maror tidigare; kommer jag att orka? Man kanske undrar hur man ska kunna springa längre än man nånsin gjort och kanske dessutom i en fart man tidigare bara testat på träning upp till 25 kilometer. Det är klart väsentliga frågor och även om jag har sprungit några maror undrar jag ibland detsamma.

Jag kan naturligtvis inte ha svaret på frågorna eftersom de är ytterst individuella, men en sak vet jag och det brukar jag tänka på och ha med mig. Det är väldigt få dagar på ett år som jag känner att idag skulle det varit maran, fy tusan vad vad snabbt jag hade kutat 42 kilometer idag. Men när det verkligen är maradagen, när man har lättat på träningen, man har ätit och sovit bra och man ser fram emot loppet, ja då är man laddad när man står där på startlinjen. Så känner du att du inte riktigt är förberedd för maran ännu, var inte orolig. Det är stor chans att allt faller på plats och du är mer taggad än nånsin när du går upp till ditt startled på Valhallavägen den 5 juni.

Glöm inte att vila ordentligt innan maran!

Share Button