8 dagar till toppform?

Idag är det 8 dagar kvar till Göteborgsvarvet. Och frågan är fortfarande tredelad. Kommer jag kunna vara med överhuvudtaget, kommer jag kunna delta eller kommer jag kunna köra på som om inte skadad har sinkat mig? Kondisen är inte den bästa och även om jag har kunnat springa några pass är vaden inte helt perfekt.

Så frågan är hur kommande vecka bör se ut för att mitt resultat på Göteborgsvarvet ska bli så bra som möjligt. Kommer jag kunna nå toppform på 8 dagar? Hur hade ni lagt upp sista veckan om ni kände att ni låg efter i träningsväg?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

  1. Jag har knappt sprungit något, och är ingen höjdare i första taget heller, så jag kommer vila mig i form i veckan :) Har bara fått till lite pass sista veckorna, så varvet kommer bli tufft, även om jag springer så sakta som på dryga 2,5 timmar… Så ja, jag vilar mig i form jag. Tror jag. Promenader och cykling.

    Men har ingen aning alls om hur du som vältränad ska göra egentligen :)

  2. Jenny: Vila sig i form tycker jag egentligen är en utmärkt idé som jag praktiserat många gånger, men just den här gången känns det som jag måste komma igång. Lycka till på varvet!

  3. Har också formtoppspanik, har laddat för en halvmara som också går av stapeln den 22/5, hela vintern och våren, sen drabbades jag av nåt influensaliknande mitt i formtoppningen. Tappade mycket i både kondition och upptränad löpstyrka och teknik. Har drömt om långlöpning mellan febertopparna. Är nu äntligen frisk och oändligt taggad på tävling. Har spungit lätta 5-10 km:s pass under den gångna veckan för att mjuka upp, men nu till veckan är planen 17 km mån, återhämtning 3-5 km tisdag, Blodomloppet 5 km torsdag och sen tävling lördag! Hoppas att detta ska hålla.. :) Ett pass yoga för att mjuka upp leder och lugna tävlingsnerverna ska hinnas med också. Lycka till på Varvet, hoppas vaden håller och att du lyckas fixa en bra tid!

  4. Carro: Jag tror att min formtoppspanik har släppt. Det är bara att inse att man kan inte göra stordåd om man missar 6 veckors löpträning nära inpå loppen. Om jag är med blir det i form av att ”deltaga”. Jag tycker din sistavecka ser bra ut. Köra ett kort snabbt på torsdagen som du gör tycker jag är perfekt.

  5. I vanliga fall brukar jag formtoppa veckan innan genom att sänka volym och öka hastighet. Nu ligger jag lite efter plan (förkylningar) så jag gör som vanligt fast MER (få, men ultrasnabba km). Nu tänker jag äta en macka,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *