2009 var inte mitt år

Jag har de senaste åren inte sprungit så mycket lopp. Det har oftast blivit Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon och ibland nåt mer. Och nu har det blivit klart vilken startgrupp jag får stå i på varvet och maran och det är tydligt att 2009 inte var mitt år. Jag var för dålig helt enkelt. Jag står i startled 1B resp C och det är ett startled sämre i båda loppen än vad jag gjort de senaste åren. Så i år hoppas jag att jag springer lite bättre så jag får komma tillbaka till 1A och B nästa år.

Men spelar det egentligen någon roll? Nja, kanske inte jättemycket men man vet aldrig. På varvet hade det ju varit roligare att få starta samtidigt som eliten men för sluttiden och trängseln spelar det nog ingen roll. På maran är det nog lite värre. Det är så mycket folk i startgrupp C och många går upp och sätter sig i startfållan väldigt lång tid innan startskottet. Om jag inte gör detsamma riskerar jag att hamna ganska långt bak i startgrupp C när starten går och det vill jag inte göra. Jag vill ju helst komma iväg och springa med de som springer på ungefär de tiderna jag har tänkt mig och de står nog inte långt bak i startgrupp C. Så även om tidtagningen börjar när jag springer över startlinjen vill jag inte börja maran med att behöva rusa ikapp de som håller min planerade fart för att jag stod för långt efter dem i starten. Inte helt lätt det här!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Det som är sjukt tråkigt på varvet är att de löpare från Adidas och Volvo som springer sakta startar långt fram och "stoppar upp" efter dryga milen… de borde de ändra på, ska ta och maila dem, men pengar från sponsorer går ju före :( tyvärr

 2. Nu blev jag plötsligt mer upprörd än jag var tidigare över att jag gått från startgrupp C till D i Stockholm Marathon. Men eftersom jag snittar nästan 4 timmar på distansen så är det väl där jag hör hemma, tyvärr. Jag får väl göra mitt bästa i år för att ta tillbaka min plats i C!

  I Göteborg startar vi i samma grupp. Det känns lite overkligt.

 3. Det är ju åtminstone seedning som gäller. Som tur är. Jag har länge varit förbannad på att Midnattsloppet ändrat sina regler till att man själv väljer startgrupp. Det är verkligt intressant att se att så många överskattar sin förmåga! Och inte blir det kul för oss som ställer oss hyfsat rätt.

 4. theBa: svårt det där med sponsorer och deras pengar. money talks, som alltid, men tyvärr!

  Morgan: ledsen om jag gjorde dig upprörd. men står du i 1B i gbg hör du ju inte hemma i D i sthlm, så upp i C med dig. :-)

  anneliten: jag slutade springa det där j-vla pissiga midnattsloppet i sthlm. jag har sprungit 2 gånger, fick starta i startgrupp 4 båda gångerna, inte kul när man gör runt 40 minuter. och jag fick samma j-vla träspel i pris båda gångerna (i maskeradklassen). måste de ha samma pris två år i rad? vill de bara att man ska springa ett år?

 5. Men du har ju Kungsholmen Runt också! Där kan du seeda upp dig till en kanonstartgrupp :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *