Jag har de senaste åren inte sprungit så mycket lopp. Det har oftast blivit Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon och ibland nåt mer. Och nu har det blivit klart vilken startgrupp jag får stå i på varvet och maran och det är tydligt att 2009 inte var mitt år. Jag var för dålig helt enkelt. Jag står i startled 1B resp C och det är ett startled sämre i båda loppen än vad jag gjort de senaste åren. Så i år hoppas jag att jag springer lite bättre så jag får komma tillbaka till 1A och B nästa år.

Men spelar det egentligen någon roll? Nja, kanske inte jättemycket men man vet aldrig. På varvet hade det ju varit roligare att få starta samtidigt som eliten men för sluttiden och trängseln spelar det nog ingen roll. På maran är det nog lite värre. Det är så mycket folk i startgrupp C och många går upp och sätter sig i startfållan väldigt lång tid innan startskottet. Om jag inte gör detsamma riskerar jag att hamna ganska långt bak i startgrupp C när starten går och det vill jag inte göra. Jag vill ju helst komma iväg och springa med de som springer på ungefär de tiderna jag har tänkt mig och de står nog inte långt bak i startgrupp C. Så även om tidtagningen börjar när jag springer över startlinjen vill jag inte börja maran med att behöva rusa ikapp de som håller min planerade fart för att jag stod för långt efter dem i starten. Inte helt lätt det här!

Share Button