Det är idag en vecka kvar till Boston Marathon och laddningen av energi borde så smått börja. Det finns naturligtvis många sätt att energiladda på som till exempel vanlig mat, sportdricka och olika kolhydratsdrinkar. Men från mina ultrakompisar har jag också lärt mig att det finns något som heter Flapjack. Det är en liten, förhållandevis tung, kompakt kaka som framförallt innehåller mycket havregryn och en massa goja som gör att kakan håller ihop. Beroende på smak kan den nog innehålla lite olika antal kcal, men räkna med 400 – 500 kcal för en kaka på 100 gram.

En del kanske tycker att den är lätt att hitta för att den finns i deras dagliga affär, men det gör den inte hemma hos mig. Därför kan jag inte säga vilken kedja som har den i sitt utbud, men jag köpte på Daglivs vid Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm. Om man jämför dessa med olika kolhydratdrinkar så är den förhållandevis billig, men innehåller nog inte riktigt så många kcal som en kolhydratdrink heller.

Denna Flapjack ska jag testa!
Share Button