Ända sen den 16 mars har jag haft lite problem med en fot. Det var i slutet på ett utav långpassen i Portugal som jag märkte att det började gnaga lite in i foten på ovansidan av foten, bakom ena stortån om ni förstår var jag menar. Det går lite uppåt där i en knöl där stortån sitter fast. Där började det gnaga. Det gick inte hål så att det började blöda, snarare bara som ett litet skavsår. Men det gör ganska ont, det känns som att det onda inte sitter i skavsåret (som inte finns längre) utan mer innanför i foten.

Sen det hände har jag haft svårt att ha vissa skor på mig och samma sak gäller när jag ska träna, vissa skor fungerar bättre än andra. Och jag har använt Compeed en hel del. Även om det inte är någon blåsa eller liknande så har Compeeden gjorde det lättare för sockarna att glida på Compeeden och alltså inte trycka på foten lika mycket. Men det ha nu gått 3 veckor sen det hände och det är mindre än 2 veckor kvar till Boston Marathon. Frågan är, kommer det gå över av sig själv och i så fall, hur lång tid ska det behöva ta? Eller vad kan jag göra för att få det att bli bra fortare. Någon som haft liknande problem och kan ge mig tips?

Det jag också undrar lite om det var skornas fel när det hände. Eller var det sockarna? Det var bra väder när vi sprang så jag kan inte skylla på att regnet gjorde att skor och sockar blev annorlunda i regn. Eller kan jag ha fått ett veck på sockarna just där just då? Vad gäller skorna så hade jag sprungit med dessa skor i 10 dagar och 20 mil i distanser mellan 5 km och 50 km utan att känna något som helst i fötterna, så jag kan inte skylla på skorna.

Hjälp min fot med era tips!

Share Button