Jaha, då var det dags igen. Stockholm Marathon byter bansträckning igen. Det var inte längesen de bytte bansträckning förra gången. De skippade Flemminggatan och istället drog de banan förbi dåvarande vägarbetet på Torsgatan.

Tidigare har jag sett Stockholm Marathon som en ren tvåvarvsbana, men det blir allt mindre av den varan nu. Årets bana är fortfarande en tvåvarvsbana, men numera skiljer det ganska mycket på första och andra varvet. Numera är första varvet 17 km och andra varvet 25 km.

Jag vet inte om banändringen spelar så stor roll egentligen. Men visst kan det kännas lite tuffare att ”bara” ha gjort 17 km vid varvningen och mentalt är det kanske lite värre att veta att andra varvet är 25 km, nästan 50% längre än första varvet. Jag vill inte sprida en negativ vibb, jag vill bara visa verkligheten vi har att vänta oss den 5 juni.

Share Button