Idag ringde klockan snortidigt och det var mitt fel. Jag skulle vara på plats för att göra ett laktattest redan 08.30. Det är inte lätt att beräkna hur lång tid det tar med bilen i Stockholm med köer och allt så vi åkte i hur god tid som helst. Trots att jag gick ganska långt istället för att ta bussen sista biten (de håller ju bara på och gräver överallt!) kom jag 20 minuter för tidigt. Och jag som inte gillar att springa på morgonen, men det var ju i alla fall inomhus.

Testet skulle gå till som så att jag skulle värma upp i 10 minuter i en fart och sen skulle första blodet tas. Sen skulle farten höjas med 1 km/h och sen ny blodtömning. Och så skulle vi hålla på till jag stupade. Nä, inte riktigt, det räckte att jag blev varm i kläderna och fick upp flåset. Min 10-minutersuppvärmning gick i 11 km/h och sen började alltså 4-minuterspassen på 12 km/h. Vi körde på, pratade lite i början, men när vi närmade oss 16 och 17km/h pratade jag inte så mycket längre, killar är ju dåliga på att göra 2 saker samtidigt och springa räckte för min del.

Efteråt var det en oviss väntan på någon form av resultat. Samtidigt visste jag inte vilken typ av resultat eller feedback jag skulle få eller hur jag skulle tolka den. Jag har nu fått resultatet i siffror och kurvor, men ska få fråga lite mer i detalj senare vad allt innebär. Men ett värde kan jag berätta om, mitt VO2max var 63,4 ml/kg/min och det var tydligen ganska bra, eller helt okej.

Share Button