Boston Marathon närmar sig med stormsteg och jag tänker väl på det en del, men inte jättemycket. Bra eller dåligt, jag vet inte.

Men det man tänker sig springa i ska ju gärna provas en del innan så att det funkar, utan skavsår eller andra skavanker. När det gäller kläderna är det ett tag kvar men vilka skor jag ska springa i måste snart bestämmas eller i alla fall måste jag veta att alternativen jag väljer mellan funkar på längre distanser.

Igår sprang jag mitt 20 km pass i mina ganska nya Adidas Adizero Adios och de tyckte jag fungerade ganska bra. men kan jag räkna med att de funkar på en mara bara för att de funkar i 20 km? Och sen har vi det här med om dojjorna klarar av att ta stötarna i 42 km. Jag väljer till exempel inte de tunnaste dojjorna till en mara, men var går gränsen? Man vill ju ha lätta dojjor utan att de är för klena för att ge mig det stöd jag behöver under 42 km.

Vad säger ni? Hur tunna dojjor vågar ni använda på en mara?

Adidas Adizero Adios följde med mig på gårdagens 20 km

Några Adizero-modeller att välja på, här i hallen i Portugal
Share Button