Nu är jag hemma igen efter två veckors träningsläger i Portugal. Och idag är det 4 veckor kvar till Boston Marathon. Ja, det går faktiskt på en måndag.

Så nu är frågan hur man formtoppar sig för marathon. Visst har jag sprungit ett antal marathonlopp tidigare, men egentligen aldrig formtoppat mig mer än att jag tränat lite mindre och ätit lite mer sista veckan. Och hur man kan göra de sista dagarna tycker jag också man kan läsa lite överallt, men min fundering ligger snarare i hur träningen ska vara sista månaden/veckorna.

Jag springer gärna ett millopp eller en halvmara 2-3 veckor innan maran. Dels för att känna lite på form och tävling, men kanske framförallt för att få ett besked i var man står resultatmässigt så att man får en indikation på vad man vågar gå ut på för kilometertid på maran. Men just nu har jag inget lopp inplanerat innan maran och det tycker jag gör träningen och laddningen sista veckorna ännu svårare. Jag ska nog surfa runt och se om jag hittar någon tävling inom rimligt avstånd de närmsta veckorna. Jag tar tacksamt mot förslag på lämpliga lopp.

Men oavsett om jag springer något lopp innan maran, hur skulle ni lägga upp träningen sista veckorna innan maran vad gäller långpass, snabbdistans och intervaller?

Finns mycket att fundera på sista veckorna innan Boston Marathon
Share Button