Sista eftermiddagens korta intervaller blev hur hemska som helst. Jag visste ju egentligen att jag inte gillar intervaller och jag visste ju att jag tränar intervaller alldeles för sällan. Och tränar jag det för sällan kan jag ju inte heller bli bra på det och då får jag ju svårare att gilla det.

Vi skulle köra 16*45 sekunder med 45/90 sekunders vila. Det lät ju mycket med 16 intervaller men 45 sekunder lät ju inte så mycket, det blir ju bara 12 minuters effektiv löpning egentligen. Efter ganska lång uppvärmning med löpskolningsövningar var vi nog mer än varma för detta pass. Vi drog iväg och intervallerna rullade i och för sig på, men det gick fort, det var jobbigt, steget var inte vad det borde vara och jag tyckte jag blev väldigt trött. Vi peppade varandra och vi behövde det, redan innan vi gjort hälften. de 45 sekundernas löpning kändes helt plötsligt ganska lång och vilan som innan start kändes lång var inte lika lång längre. Men det rullade på, Vi tog den ena intervallen efter den andra och till slut var det bara två kvar och då tog vi dem också. 16 intervaller blev på vägen 14, men vi gjorde 16 innan det faktiskt var slut.

Men jag var väldigt trött mellan varje intervall. Okej, när vilan var slut kunde jag ju springa, men jag var väldigt trött. Men jag återhämtade mig ganska snabbt efter intervallerna och kunde jogga tillbaka. Men hela den timmen som gått efter att passet slutade tills nu har jag tänkt på passet och bloggens namn, det är nåt som inte stämmer, inte idag i alla fall. Idag var det inga snabba fötter, inte tillräckligt i alla fall. Kan man byta bloggnamn till långsamma fötter, trötta ben eller kanske till sluta spring, lägg dig i soffan?

Vad lär jag mig av det här då? Ja, den gamla devisen att man blir bra på det man tränar fortfarande håller. Jag sticker ofta ut och springer en sväng och det blir jag bra på, men jag tränar nästan aldrig korta intervaller och därför är jag urdålig på det. Men då borde jag kanske träna mer korta intervaller för att bli snabbare och Kjell-Erik Ståhl sa ju också förra veckan att jag måste komma ner mot 35 minuter på milen för att bli snabbare på halvmara och mara.

Share Button