Igår eftermiddag skulle domen ske, domen mot vaderna. Skulle de palla eller inte. Planen var att vi skulle springa 6-8 eller kanske 10 intervaller på 3 minuter med 60-90 sek vila. Farten skulle ligga runt 4 min/km. För egen del tyckte jag att farten var lite i lägsta laget och skulle hellre lägga mig runt 3,45 min/km.

Efter en 15-20 minuters uppjogg kom vi fram till asfaltrakan som vi skulle kuska fram och tillbaka på. Vi var en massa olika grupper som skulle göra ungefär samma sak, men i olika tempo. Starten gick på den första och ganska snabbt kom jag in i en lagom rytm som var tillräcklig. Jag körde på i samma stil i andra, tredje osv och det visade sig vara en bit under 4 min/km för min del, så jag tror nog att jag låg runt mina önskade 3,45 min/km. Vaderna gick okej, men visst kände jag lite efter ett tag i ena vaden/knävecket så efter 6 intervaller fick det räcka för min del.

Men jag var egentligen inte jätteorolig, det var fortfarande mycket bättre än vad det var för ett par dagar sen. Och efter lite nerjogg och stretching dagen till ära så skulle det säkert vara bra.

Share Button