Det var några dagar sedan veckan med Rune tog slut och därmed var det också ett tag sen jag sprang lite längre. Men idag stod det 28 km på programmet för TSM och jag tänkte haka på. Nu finns det ju ingen grupp för 3 timmar på maran, så jag kör med de som siktar på runt 3,15 på maran. Tanken var att vi skulle hålla 5 min/km (vilket jag tycker är lite långsamt för min del, men man kan väl inte få allt).

Från början var det jag, Anders Szalkai och 5 löpare till. Vi drog iväg och landade ganska snabbt in på en fart runt 4,55-5,00 min/km, men trots det blev det ett litet snöre av vår lilla grupp. Jag låg där framme och försökte hålla lagom fart (utan hastighetsprylar på mig) och Anders tog hand om de längre bak. Ganska tidigt fick 2 släppa och så var vårt snöre bara 5 löpare. Vi skulle ju hålla 5 min/km så jag fortsatte mitt jobb med att dra i den farten eller strax under och de närmast bakom verkade nöjda med det, så vi fortsatte så. Jag kanske skulle bli flagglöpare på maran? Kul att vara farthållare och hjälpa andra!

Efter drygt 2 mil var vi nästan tillbaka där vi började och det var dags att dra upp tempot till runt 4,30 min/km sista biten. Det blev lite si och så med det. Vi kan väl säga som så att när jag (och Anders) ökade farten blev det under 4,30 min/km och vi blev ensamma. Efter ett tag vände vi om för att hämta upp de andra (som också hade delat på sig) och sen höll vi deras fart en stund. När det inte var så långt kvar tyckte jag det var dags att gå ner under 4,30 min/km igen så jag drog på. Drog nog på ganska bra för jag blev trött. Men Anders som hade ökat senare kom ifatt mig så vi körde på tillsammans sista biten. Så det blev en bra fartlek sista biten snarare än en stabil fartökning, men det gör väl inget.

Mot slutet mötte vi ett annat gäng som var på väg mot slutet av sitt långpass och jag kunde inte låta bli att göra mitt hopp, mitt signum. Finns tyvärr ingen bild på hoppet just idag.

Mitt hopp, mitt signum. Här i Toronto förra sommaren.

Och vaderna då? Jo, dom sitter kvar men jag kände knappt ingenting så det är skönt. Jag behöver väl fortsätta stretcha bra för vaderna och baksida lår så går det nog bra. Jag har också bokat in en massage på lördag innan jag åker hem.

Share Button