Man brukar ju säga att kärt barn har många namn och det kan faktiskt gälla även mig, inte minst mig som löpare. Numera är jag SnabbaFötter här på bloggen och det är ett namn jag tycker är ganska kul. När jag en gång i tiden började springa fick jag ofta höra namnet Löparnisse, utan att egentligen veta var det kom ifrån. Jag har också (i en mindre krets) blivit kallad för kenyan, men det var nog mest just den dagen till ära.

En i vissa löparkretsar inte helt okänd figur är Rosa Pantern, som alltid klär ut sig när han tävlar och då ofta i någon form av rosa panter-klädsel. Jag har genom åren sprungit en hel del med denne Rosa Panter och kunde ju då inte vara sämre själv. Mitt namn blev därmed Tigern, (även om det kanske mer ser ut som leopard). Och varför inte, både tigern och leoparden har väl snabba fötter och springer fort, så jag borde ju inte tacka nej till den jämförelsen.

Av en ren slump kan ni läsa om både Rosa Pantern och Tigern (SnabbaFötter) i senaste numret av Runners World, på sidorna 68-69 och 79. En anledning att rusa som ett djur till kiosken alltså!

Här är ett par exempel på hur det kunde se ut där vi drog fram. Här är vi inbjudna till ett 10000-meterslopp på Bislet i Oslo som invigdes med friidrottsgala och detta 10000-meterslopp.

Rosa Pantern och Tigern med svenska flaggor på Bislet i Oslo!

Även om jag inte vann tog jag i alla fall starten, allt för uppmärksamheten!
Share Button