OS är slut! Vad händer nu? Jag tycker själv att jag har varit ganska bra på att kombinera träning och OS-tittade. Men o andra sidan har jag nog knappt sett nåt annat på TV än OS de senaste två veckorna heller.

Det känns kanske lite fånigt, men det är lite sorg att OS är slut. Vad händer nu? Inte bara att jag inte kan titta på OS längre, men vilken tomhet det måste bli för alla aktiva och vad händer med anläggningarna som byggdes för OS? Förhoppningsvis kommer Vancouver att använda dessa och dess omgivning på ett bra sätt. Men det är lätt att satsa och tro att allt ska bli så bra, även i efterhand, och sen kanske det inte alls blir så. OS-arenan i Montreal är inte jättegammal och även om den på olika sätt används, så är det inte som förr och den ganska väl tilltagna omgivningen runt arenan står tom och öde. Det enda som händer är ogräset som växer upp mellan den spruckna betongen. Även om OS-arenan i Montreal fortfarande ser ganska pampig ut så känns helheten lite tom och åldrande och jag undrar om de inte kunde utnyttjat detta bättre. Som OS-fantast åker jag bort till OS-arenan när jag är i Montreal och känner historiens vingslag och försöker tänka mig in i hur det var då, när Anders Gärderud och Bernt Johansson tog de svenska guldmedaljerna 1976.

OS är slut, för den här gången. Nästa gång är det sommar-OS och då i London 2012. Kanske skulle man åka dit? Eller, nja, det är väl som vanligt, man ser det bättre på TV. Men, man vet aldrig vad en OS-tok kan få för sig!

Share Button