Jag är inte riktigt i träningsform ännu efter skidandet i Åre. Jag behöver få lite flyt och några täta pass för att komma igång igen. Även med maten ska jag komma ifatt, men jag gjorde en bamseomgång korv stroganoff igår så det blev det idag igen.

Tanken när jag kom till gymmet var att mest springa igenom 10-12 kilometer i någon lagom fart, vad det nu skulle kunna vara. Men jag har väldigt ont i vaderna idag efter PT-träningen igår. Om jag håller igång och rör på mig så är det nästan okej, men har jag suttit ner några minuter så är det kört när jag reser mig upp igen.

Väl uppe på bandet började jag med att gå lite, stannade sen och stretchade lite (nåt jag gör för sällan) och sen fick jag för mig att dra igång. Jag drog upp direkt till 13 km/h (4.36min/km) och efter ett par minuter kom jag på att jag skulle öka 0,5 km/h var 5:e minut och så blev det. Jag körde 8 km och det blev att jag slutade på 3.45min/km fart, efter att ha ökat farten som jag tänkte var 5:e minut. Efter det var jag trött, men inte Hellnertrött. Så efter att ha gått på bandet några minuter gjorde jag 5*1 minut i 3.20min/km fart. Hmm, då började det gå ganska fort. Innan man kommit upp i samma fart som bandet kändes det nästan som jag knäade. Men det gick okej och jag måste ju upp på högre hastigheter om jag ska bli bättre, så det är väl bara att köra på.

Snart vår, snart intervaller ute på banan
Share Button